SOSYAL MEDYA

HACİZLİ ARAÇ İHBARI NASIL YAPILIR?

Hacizli Araç İhbarı Nasıl Yapılır?

Araç sahibinin borçlarını ödememesi ve borç tahsil durumunda aracın haciz edilmesi gerçekleşmektedir. Araçların haciz veya rehin sorgulama durumu e-devlet üzerinden yapılabildiği için borçlarını alamayan firmalar çeşitli sosyal medya gruplarından hacizli araç ihbarı yaparlar. Genellikle istedikleri araç üzerinden kişilere ihbar yapılması için ilan açarlar ve bu sayede araçlara kısa sürede ulaşabilirler.

Son zamanlarda artan enflasyon ile birlikte hacizli araç ihbari popüler haline gelmiştir. Çünkü araç ihbarı sonucunda firmalar kişilere 10000 TL kadar ödül vermektedir.

Hacizli araç nasıl ihbar edilir?

Bir aracın hacizli olduğundan şüpheleniyorsanız, öncelikle aracın her açıdan fotoğrafının çekilmesi gereklidir. Fotoğraf çekildikten sonra ilgili birimlere göndermeden önce kesinlikle plakanın belirgin olmasına özen gösterilmedir. Hacizli araç için kurulmuş istihbarat şirketine gerekli incelemeyi yapmak için üzerinde haciz veya yakalama emri olup olmadığının tespiti için fotoğraflar gönderilir.

Eğer fotoğraftaki, hacizli araç çıkarsa ilgili birimler sayesinde hukuki işlemler başlatılır ve o bölgeye çekici gönderilerek araç teslim alınır. Daha sonra araç satışa çıkarak, alacaklının güvenliği ve mağduriyeti sağlanmış olur.

Hacizli araç alınır mı?

Sosyal medyada gördüğümüz bazı ilanlarda belgesi araç satışı yapılıyor. Herhangi bir yerden izin almadan ve illegal yoldan araç satışı yapanlar belirli cezalar alabilmektedirler. Kullanıcılar özellikle hacizli araç alınır mı sorunu merak ediyorlar.

Merak etmeyin hacizli araç satışı yasaldır ama belirli prosedürleri yerine getirmeniz gereklidir. Özellikle hacizli araç aldığınızda 500 bin TL’lik aracı hiçbir işleme gerek duymadan 150 bin tl gibi fiyatlara alınabilmektedir. Bunun sebebi satış sırasında herhangi bir yasal izne veya belgesiz araba satışına uygun hale getirmeleridir.

Hacizli aracın alınabilmesinin en güvenli yolu, noter huzurunda yasal yollar ile satın alabilme türüdür. Güvenli olmasının sebebi, hacizli aracın daha sonra nasıl satılacağını noter bilgi vermektedir. Alıcı durumu kabul ederse hacizli araç satın alınır ama aracın haciz durumu devam eder.

Hacizli araç aldıktan sonra mutlaka aracı temize çıkarmanız gerekir. Çünkü hacizli araç satın aldıktan sonra durumu devam eder fakat aracın yakalama kararı yoksa bunu yapabilirsiniz. Aracı satın alanlar genelde polisin olmadığı veya daha az olduğu köy veya kır yerleşim yerlerine giderek aracı parçalayıp satabilmektedirler.

Hacizli Araç İhbarı Nasıl Yapılır?

Hacizli araç nereye ihbar edilir?

Araç sahipleri borçlarını ödememe durumunda araçları için haciz veya yasal işlem başlatıldığından dolayı bu sorunu önlemek için hacizli araç ihbarı yapılan Merkez Otomotiv A.Ş.'ye ait olan otoyakalama kurulmuştur. Otoyakalama web sayfasından özellikle aylarca kullanılmamış, lastikleri inik veya bozuk araçların plakalarını sorgulayabilirsiniz.

Sorgulama sonucunda araç aranıyor ise, otoyakalama müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek ihbarda bulunabilir ve ödül kazanabilirsiniz.

Otoyakalama araç sorgulama işlemini kolaylaştırmak üzere; web sayfasından sesli ve yazılı, instagram üzerinden ve android mobil uygulaması üzerinden kameralı plaka tarama ile sorgulama olanağı sunmaktadır.

Hacizli araç ihbar edene ödül veriliyor mu?

Araç sahipleri kredi yoluyla banka tarafından rehin alınan araçların veya kendi borçları sebebiyle araçlar haciz durumuna düşebiliyor. Bu olduğunda hacizli araç araştırma özel istihbarat şirketleri ilanlar açıyor. Sosyal medya da ve çeşitli gruplarda ulaşabileceğiniz ilanlar sayesinde ihbar edilen her araç için çeşitli ödüller kazanmak mümkün oluyor.

Hacizli araç ihbar edene ödül verilen nakit miktarı, aracın haciz ve yakalama kararına ve aracın değerine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle ihbar edilen araçların, ihbar eden kişiye ödene miktar 500 TL ile 10000 TL arasında değişmektedir.

Özellikle araç lüks veya piyasa şartlarında pahalı olursa ödenen miktar daha da fazla olabilmektedir. Haciz araç ihbarı etmenin en güzel yolu da istediğiniz kadar ihbar edebilme şansınızdır. İhbar sayısına göre ödenen miktarda bu oranda artmaktadır. İhbar edilen araç lüks veya pahalı olduğunda alacaklının onayı ve avukatın onaylaması, bunun sonucunda da faturalı bir şekilde yasal bir yolla satın alınması şeklinde gerçekleşir.

Sonuç olarak tüm hacizli araç ihbarı yasal yollar, sosyal medya ve bununla ilgili kurulmuş websiteleri üzerinden yapılabilmektedir. İşlemlerin hepsi yasal yolla olup, herhangi bir alıcıyı zor durumda bırakacak, belgesiz veya onaylanmamış işlemlerden kaçınılarak yapılır. Bununla ilgili özel firmalara ulaşarak güvenle hacizli araç ihbari yaparak aracın cinsine göre ödül veya nakit para kazanabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş:

0 Yorum

Yorum Yapın