SOSYAL MEDYA

ARAÇLARDA BOYA VE DEĞİŞEN PARÇA NASIL ANLAŞILIR?

Araçlarda Boya ve Değişen Parça Nasıl Anlaşılır?

Araç alım satım işlemlerinde özellikle alıcı taraf dikkatli davranmalıdır. Satın alacağı aracın başta kaza kaydı olmak üzere tüm detaylarını profesyonel bir ekiple incelemelidir. Çünkü araç piyasasında satışa sunulan her araç bahsedildiği gibi çıkmayabilir ve alıcılarını hayal kırıklığına uğratabilir. Bu noktada ise alım satış işlemlerinde araçlarda boya ve değişen parça nasıl anlaşılır sorusu gündeme gelmektedir.

Satın alacağınız aracın detaylı incelemelerini fiziksel olarak gerçekleştirmeniz yanında internet üzerindeki kayıtlarını da kontrol etmelisiniz. Aksi takdirde, üzerinde yakalama kaydı bulunması gibi çeşitli prosedürlerin içerisinde olan araçlarla karşı karşıya olabilirsiniz. Bu noktada bu bilgilere ulaşmak ve gerekenleri yapmak için bir ekspertizle ya da trafik şube ile görüşmeniz gerekir.

Araçlarda Boya Değişimi Nasıl Anlaşılır?

Şahsa ait araç satın almanın çoğu zaman yıllarca hayali kurulmaktadır. Emeklerinizin karşılığı olarak alacağınız aracın sorunsuz, değişen parçasız ve uygun fiyatlı olması sizler için önemlidir. Bunu gerçekleştirebilmek için ise araçların boyanıp boyanmadığını anlayabilmeniz gerekir. Araçlardaki boyanın tespit edilebilmesi farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Bu yöntemlerden bazılarını aşağıda listeledik.

- Amatör ustaların tamamladığı boyama işlemi çıplak göz ile fark edilebilmektedir. Bağlantı noktaları veya pürüzlü kalmış boya yüzeyleri gibi kendini belli eden noktalar bulunabilir.

- Uzman gözüyle görmek için en doğru tespit ekspertiz merkezlerine götürmektir. Her araca ait boya kalınlığı değişkenlik gösterebilir. Bunun için mikronlar ile ölçülen boya değişeni son teknoloji aletler ile saptanmalıdır.

- Ekspertiz işleminden önce göz ile muayenenizde ise; çizgili noktalarda, simetrik alanlarda, araç kapı girişlerinde ve bağlantı noktalarında bulunan boya detaylarına göz atabilirsiniz.

Özellikle ikinci el araç alım satımlarında karşılaşılan bu sürprizlerin önlemini almalısınız. Bunun yanında araca dair herhangi bir haciz kaydı olup olmadığını da sorgulamalısınız. Çünkü hukuk büroları ya da bankalar tarafından aranma emri bulunan araçlara sahip olmak ilerde sizlerin başını ağrıtabilir.

Araçlarda Parça Değişimi Nasıl Anlaşılır?

Aracınıza ait parça değişimi kontrolünü sağlamadan alım işlemi gerçekleştirmemelisiniz. Araçlarda gerçekleşen parça değişimi dış cephe boyasına kıyasla daha kolay anlaşılabilmektedir. Parçanın gün ışığındaki görüntüsü ve profesyonel olmayan işçiliği ilk etapta gözünüze çarpan noktalar olacaktır. Buna ek olarak, araç parça değişimleri yetkili servis veya usta bir kişi tarafından gerçekleştirilmediyse de sonuç bariz bir şekilde ortada olacaktır.

Ayrıca, aracınızda kullanılan parçaların orijinal olup olmadığı da sorgulanmalıdır. Büyük kazalara karışmış araçların parçalarında gerçekleştirilen değişimler sizler için hayati önem taşır. Dolayısıyla yan sanayi kullanılan parçaların tespiti için uzman görüşlerinden mutlaka faydalanmalısınız. Çünkü, fiyat performans olarak sizleri tatmin etmeyen ve şüpheye düştüğünüz herhangi bir araç almamanız sizlerin yararınadır. Böylece değerli hayatınızı riske atabilecek alışverişlerden kaçınabilirsiniz.

Araçlarda Boya ve Değişen Parça Nasıl Anlaşılır?

Sahte Parça Anlaşılması ve Şüpheli Araç Tespiti

Araba almak zamanınızı tam anlamıyla vermeniz gereken bir işlemdir. Herhangi bir sorun yaşamamak adına araba parçalarını fiziksel olarak titizlikle incelemelisiniz. Hukuksal ve prosedür boyutunda ise aracı iyice sorgulamalısınız. Uzun zamandır satışta bulunan, bakımlı durmasına rağmen çok sık el değiştirmiş, marka fiyat dengesi bozuk araçlar sizleri aldatabilir.

Lüks markaları ucuza satın almak ne kadar karlı gibi gözükse de ilerleyen zamanlarda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Sahte parça kullanımı veya aracın aranmasının bulunması gibi beklenmedik haberler ile karşılaşmanız tahmin ettiğinizden daha olasıdır. Araştırmalarınız ve değerlendirmeleriniz sonucu sizlere en uygun aracı almanız kafanızı rahatlatırken bütçenizi yormayacaktır. Şehrinizde bulunan ekspertizler ve ustalar aracılığı ile lokasyon fark etmeksizin aracınızı sorgulatabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Araçtaki Çakma Parçaları Anlamak Mümkün Müdür?

Bahsedildiği gibi orijinal olmayan parçalar ilk bakışta veya raporlamada belli olmasa da ilerleyen süreçlerde mutlaka ortaya çıkmaktadır.

Macunlu Boya Nedir?

Aracın hasar görmüş bölgesini düzeltmek amacıyla kullanılan macunun üstüne sürülen boyadır. Bu tarz boyalar orijinal olmayıp boya değişeni sınıfına girmektedir.

Araba Boyasının Değişip Değişmediğini Nasıl Öğrenirim?

Semtinizde bulunan alanında uzman bir sanayi ustasından ya da ekspertizden destek alabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş:

0 Yorum

Yorum Yapın