SOSYAL MEDYA

HACİZLİ ARAÇ İLE REHİNLİ ARAÇ FARKI

Hacizli Araç ile Rehinli Araç Farkı

Rehinli Araç Nedir?

Hacizli araç ile rehinli araç farkı konusunu daha iyi kavrayabilmek için ilk olarak rehinli araç kelimesini inceleyelim. Eğer bir kişi araç satın almak için kredi çekiyor ve bu krediye teminat olarak da alacağı aracı gösteriyorsa rehin kavramı devreye girer. Teminat olarak gösterilen araçlara rehinli araç denir. Bu durumda borçlunun borcunu ödememesi halinde banka veya finans kuruluşu araca el koyabilir ve satabilir.

Hacizli Araç Ne Demek?

Hacizli araç ile rehinli araç birçok kişi tarafından aynı olarak görülmektedir. Ancak iki kavram arasında önemli bir fark var. Rehinli araç, satın alınan arabanın borcu için teminattır. Hacizli araç ise araç sahibinin herhangi bir borcu için teminat olabilir. Eğer araç sahibinin bir bankaya ya da kuruma borcu varsa, bu borç da uzun bir süre boyunca ödenmediyse kişinin mal varlığına el konulabilir. Elbette ki sahip olunan araç da bu mal varlıklarından bir tanesidir.

Araç Haciz ve Rehin Soruşturması Nasıl Yapılır?

Tıpkı “Hacizli araç ile rehinli araç farkı nedir?” sorusu gibi, “Araç haciz ve rehin soruşturması nasıl yapılır?” sorusu da sık sık dile getirilmektedir. Her iki soru da kolaylıkla yanıtlanabilir. Eğer herhangi bir aracın hacizli ya da rehinli olup olmadığını merak ediyorsanız bu noktada yararlanabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Bu yöntemler şunlardır:

- Eğer araç size aitse e-devlet üzerinden plakanızı sorgulayabilirsiniz.

- Sizlere en yakın olan trafik şubeyi ya da İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek aradığınız bilgiye ulaşabilirsiniz.

- Sorgulamak istediğiniz plakayı 06YZ123 şeklinde yazarak 5664’e kısa mesaj atabilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemlerin her biri ile plaka sorgulayarak araçların haciz veya rehin durumunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede almak istediğiniz aracın trafikte yasal olmayan bir sorun ile karşılaşmanıza yol açmayacağından emin olabilirsiniz.

Hacizli Araç ile Rehinli Araç Sorgusu Ne İşe Yarar?

Eğer yeni bir araç satın almak istiyorsanız muhtemelen bu konuda oldukça heveslisinizdir. Fakat hevesinizi kaçırabilecek bazı durumlarla karşılaşmanız hem sizi hem de ailenizi üzebilir. Bu durumda önlem alarak gelecekte yüzleşebileceğiniz sorunları ortadan kaldırmak en iyisi olacaktır. Peki bu nasıl gerçekleştirilir? Hacizli ya da rehinli araç sorgulama işlemleri tam da bu noktada devreye giriyor. Daha önce söz ettiğimiz yöntemlerden yararlanarak kendi güvenliğinizi ön planda tutabilirsiniz. Çünkü bu sayede alacağınız aracı önceden sorgulayarak hacizli ya da rehinli olup olmadığını öğrenebileceksiniz.

Ayrıca, hacizli ya da rehinli araçların yakalanması noktasında da desteğe ihtiyacınız varsa firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Oto Yakalama olarak farklı sektörlerden birçok kişiye belirli araçların yakalanması konusunda nitelikli hizmetler sunmaktayız. Üstelik yalnızca bu hizmetlerden yararlanmakla kalmayıp araç yakalamanın da bir parçası haline gelebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey şüphelendiğiniz araçların plakasını bizlerle paylaşmak olacaktır. Eğer şüpheleriniz yersiz değilse bizlerden güzel bir ödül de kazanabilirsiniz.

Otoyakalama ve Otoyakalama Müşteri Neler Yapıyor?

Otoyakalama

Otoyakalama olarak sistemimizde mevcut bulunan aranan araçların bulunmasına yardımcı olabilirsiniz. Aranan araçları bulduğunuz takdirde de 500 TL'den 10000 TL'ye kadar ödül kazanabilir, hanenize ek gelir oluşturabilirsiniz.

Otoyakalama Müşteri

Otoyakalama Müşteri olarak; kayıp, aranan veya çalıntı araçlarınız var ise, bunları Otoyakalama Panel sisteminden üye olarak 70 kişilik ekibimiz ile Türkiye'nin her noktasında aranmasını sağlayabilirsiniz. Bu noktada kurum olarak, avukat ya da şahıs olarak hizmet alabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için, Otoyakalama Müşteri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Oto Yakalama sitesinde rehinli araç nasıl yakalanır?

Bu hizmetten yararlanabilmek için yapmanız gereken tek şey aradığınız aracın plakasını otoyakalama.com üzerinden sorgulamak ve araç mevcut ise whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçmek olacaktır.

Bir aracın rehinli veya hacizli olma durumu ne gibi sorunlara yol açar?

Trafikte aracınıza ceza yazılabilir veya el konulabilir.

Oto Yakalama güvenli midir?

Profesyonel ekibimiz ve donanımlı altyapımız ile son derece güvenli hizmetler sunmaktayız.

Bu Yazıyı Paylaş:

0 Yorum

Yorum Yapın